35,00 

APIS 200 SE 100 ml
INSEKTYCYD ZWALCZAJĄCY STONKĘ ZIEMNIACZANĄ, SŁODYSZKA RZEPAKOWEGO, WCIORNASTKA TYTONIOWCA I INNE SZKODNIKI SSĄCE I GRYZĄCE W UPRAWACH M.IN. ZIEMNIAKA, RZEPAKU I JABŁONI

Brak w magazynie

SKU: 013-2464 Kategorie: ,

Opis

Środek owadobójczy w formie zawiesino-emulsji, o działaniu kontaktowym i żołądkowym, przeznaczony do zwalczania szkodników ssących i gryzących. Na roślinie działa powierzchniowo, wgłębnie i systemicznie.

Środek przeznaczony do stosowania przy użyciu samobieżnych lub ciągnikowych opryskiwaczy polowych i sadowniczych.

Substancja czynna

acetamipryd (związek z grupy neonikotynoidów) – 200 g/l (18,80%)

Dawkowanie – jak stosować Apis 200 SE?

0,1 – 0,3 l/ha

W jakich uprawach można stosować Apis 200 SE?

Ziemniak, rzepak ozimy, jabłoń, pszenica ozima, rzepak jary, żyto jare, groch zwyczajny siewny, groch zwyczajny pastewny, bób, bobik, soczewica, fasola, łubin biały, łubin wąskolistny, łubin żółty, wiśnia, czereśnia, grusza, śliwa, grusza azjatycka, dzika jabłoń, nieszpułka zwyczajna, pigwa pospolita, winorośl, malina, jeżyna, malinojeżyna, borówka wysoka, porzeczka czarna, porzeczka czerwona, porzeczka biała, agrest, porzeczkoagrest, truskawka, poziomka, truskawka, aronia, róża uprawiana na jadalne owoce, morwa, głóg, bez czarny, żurawina, malina, orzech włoski, leszczyna (orzech laskowy), tytoń, len uprawiany na włókno, konopie uprawiane na włókno, cebula, czosnek, szalotka, kapusta głowiasta biała, burak cukrowy, burak pastewny, burak ćwikłowy, seler korzeniowy, chrzan pospolity, brukiew, rzepa, cykoria korzeniowa, pomidor, papryka, oberżyna uprawiane w szklarni, rośliny szkółkarskie ozdobne, rośliny szkółkarskie leśne, odnowienia, zalesienia oraz plantacje nasienne drzew leśnych, wierzba energetyczna, wierzba purpurowa (wiklina).
Co zwalcza Apis 200 SE?

Larwy i chrząszcze stonki ziemniaczanej, gnatarz rzepakowiec, pchełki, w tym pchełka rzepakowa, pchełka lnowa, pchełka lnowa długostopka, pchełka burakowa, pchełka chrzanowa, pchełka smużkowana, pchełka falistosmuga, pchełka czarna, pchełka czarnonoga oraz inne pchełki, śmietki, m.in. śmietka kapuściana, śmietka glebowa, śmietka kiełkówka oraz śmietka cebulanka, słodyszek rzepakowy, chowacz podobnik i chowacz czterozębny, chowacz szczypiorak oraz chowacz brukwiaczek, pryszczarki. m.in. pryszczarek kapustnik, pryszczarek namalinek łodygowy, pryszczarek borówkowiec oraz pryszczarek porzeczkowiak liściowy, mszyce, m.in. mszyca kapuściana, mszyca zbożowa, mszyca jabłoniowa, mszyca jabłoniowo-babkowa i mszyca truskawkowa, owocówka jabłkóweczka, owocówka śliwkóweczka i owocówka żurawineczka, skrzypionki, w tym skrzypionka zbożowa, strąkowiec grochowy, strąkowiec bobowy i strąkowiec fasolowy, wciornastek grochowiec, wciornastek tytoniowiec, wciornastek różówek i wciornastek zachodni, zmieniki, w tym zmienik lucernowiec, oprzędziki, pachówka strąkóweczka, nasionnica trześniówka, owocnice śliwowe i owocnica porzeczkowa, misecznik śliwowy, opuchlaki, m.in. opuchlak lucernowiec i opuchlak truskawkowiec, zwójka bukóweczka, zwójka siatkóweczka, zwójka różóweczka, zwójka poziomeczka, zwójka truskaweczka i inne zwójki oraz inne młode gąsienice zjadające liście, ogrodnica niszczylistka, krzywik maliniaczek i krzywik porzeczkowiaczek, kwieciak malinowiec, kistnik malinowiec, przeziernik porzeczkowiec i przeziernik malinowiec, słonkowiec orzechowiec, dłużynka leszczynówka, młode gąsienice wgryzki szczypiorki, szarek komośnik, drobnica burakowa, gąsienice bielinka kapustnika, bielinka rzepnika, błyszczki jarzynówki, tantnisia krzyżowiaczka, piętnówki kapustnicy i inne gąsienice uszkadzające liście, liściolubka selerowa, połyśnica marchwianka, światłówka naziemnica, bawełnówka egipska, mączlik szklarniowy, miniarki, skoczogonki, krobik modrzewiowiec, rynnica topolowa i wierzbowa, jątrewka pospolita i wiklinówka, niekreślanka wierzbówka.
Okres karencji Apis 200 SE

Rzepak ozimy, rzepak jary, łubin biały, łubin wąskolistny, łubin żółty – 39 dni.
Pszenica ozima, żyto jare – 30 dni.
Jabłoń, wiśnia, czereśnia, orzech włoski, leszczyna, grusza, śliwa, grusza azjatycka, dzika jabłoń, nieszpułka zwyczajna, pigwa pospolita, cebula, szalotka, czosnek, kapusta głowiasta biała – 14 dni.
Groch zwyczajny jadalny, groch zwyczajny pastewny, bób, bobik, fasola, soczewica – 10 dni.
Ziemniak, borówka wysoka, porzeczka czarna, porzeczka czerwona, porzeczka biała, agrest, porzeczkoagrest, truskawka, poziomka, aronia, róża na jadalne owoce, morwa, głóg, bez czarny, żurawina – 7 dni.
Pomidor szklarniowy, papryka szklarniowa, oberżyna szklarniowa – 3 dni.
Burak cukrowy, burak pastewny, burak ćwikłowy, brukiew, chrzan pospolity, cykoria korzeniowa, rzepa, seler korzeniowy, len uprawiany na włókno, konopie uprawiane na włókno, winorośl, malina, jeżyna, malinojeżyna, truskawka BBCH >89, tytoń, wierzba energetyczna, wierzba purpurowa (wiklina), rośliny szkółkarskie ozdobne oraz rośliny szkółkarskie leśne, odnowienia, zalesienia oraz plantacje nasienne drzew leśnych – niewymagany.

Korzyści stosowania:

wysoka skuteczność,
szerokie spektrum działania,
elastyczność w stosowaniu dzięki działaniu kontakotwym i żołądkowym.

Apis 200 SE – zalecenia stosowania

Środka Apis 200 SE nie należy stosować na glebach o odczynie zasadowym w uprawie rzepaku ozimego, rzepaku jarego.
Opryskiwanie, zwłaszcza przeciwko szkodnikom ssącym, należy wykonać dokładnie, tak aby pokryć wszystkie części roślin cieczą użytkową.
Środek zaleca się stosować w temperaturze poniżej 20°C. W wyższej temperaturze zabieg należy wykonać pod koniec dnia.

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.