Opis
Bakto G-Stop
Mikrobiologiczny preparat wspomagający zdrowy rozwój roślin.
Mikroorganizmy zawarte w produkcie wykazują dwukierunkowe działanie
zasiedlają system korzeniowy, łodygi i liście tworząc barierę mikrobiologiczną uniemożliwiającą rozwój patogenów grzybowych, tzw. efekt „zajętego krzesła”
wytwarzają metabolity, które eliminują, lub znacznie ograniczają rozwijające się patogeny grzybowe
Stosowanie produktu Bakto G-STOP
Zabieg doglebowy w dawce 1l/ha
Zabiegi solo w okresach zbieżnych ze standardową ochroną fungicydową w dawce 1,0l/ha.
Zabiegi łączone z tradycyjnymi fungicydami w dawce 0,5l/ha. W przypadku dużej presji patogenów rekomendujemy zwiększenie dawki do 1,0 l/ha
Dla zwiększenia skuteczności warto do preparatu dodać Asystent+ w rekomendowanej dawce
Skład:
Bacillus amyloliquefaciens DW1A
w koncentracji ≥ 1 000 000 000 jtk/ml
Bacillus subtilis DW2S
w koncentracji ≥ 1 000 000 000 jtk/ml
Zachęcamy także do odwiedzenia naszego Facebooka PPH Stampol!
na którym stale wrzucane są nowe materiały dotyczące naszych produktów.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.